Direktlänk till inlägg 11 januari 2013

Bekräftelse är stärkande :)

Av alskadelillavirvelvind - 11 januari 2013 11:47

    Nu när jag börjat på rehab är det så skönt när jag kan le igenkännande, när personalen (psykolog,arbetsterapuet och sjukgymnast) pratar om de olika delarna :)

Igenkännande för att jag nu upptäcker att jag redan kommit väldigt långt med mig själv..... Under dessa 2 1/2 år, har jag inte bara jobbat med utmattningen utan omedvetet jobbat mycket med värkpreblematiken också !




   Under sessionen avkoppling/kroppskännedom, var jag en av få som visste vad det var och använt mig av den metoden...... Gick 2 omgångar av BK på kommunens företagshälsovård, och har efter det fortsatt avslappning på olika sätt...... Det är dock en träningsak, alltså man måste träna in det, för att få det att funka, i alla fall jag..... Jag var så stressad innan så i början tyckte jag bara att det var jobbigt, men nu kan jag verkligen BLI avslappnad, vilket är ett måste för mig och skönt :)


  Träningen kommer däremot att bli en utmaning, då  jag har ont på så olika ställen, men är så tacksam och glad för att jag då är på rätt ställe, med otroligt kompetenta sjukgymnaster, som vägleder och stöttar !


   Vi pratar mycket om smärthantering, hur man ska disponera tid och energi på bästa sätt..... Även där har jag kommit långt, då jag varje dag får planera in återhämtningstid, micropausar mellan alla aktiviteter, och det har jag gjort sen i våras :) Massa andra saker som kommer upp också...... :)

  Sen har sjukgymnasten en massa ideér om vad som kan värka i mig, förutom fibron...... Jag har ju länge trott att det är disken i ryggen som fortsätter att krångla, när det gör ont ut i ljumsken och benet, när jag är så fruktansvärt stel efter jag suttit en stund...... Men se det trodde inte han ;) Han tror snarare att det kommer från bäckenet ? Ska undersökas för det och sen även få i så fall träffa specialister på plats...... Snacka om att hamna på rätt plats !!


Jag är så glad att börjat där, på många sätt !! Här behöver jag inte "övertyga" att det gör ont, för de VET det ändå ...... Här lyssnar de, förstår och stöttar ! Jag träffar jättegoa och trevliga människor i samma situation...... Är så glad och tacksam för det !!


  Denna fridfulla bild ska vara min sporre och mitt mål med denna rehab, för den är ljuvlig.... Och även om jag kanske aldrig blir smärtfri så är min ambition att bli så bra som möjligt, och lära mig leva med det , så att det inte blir isolerande och hämmande i mitt liv !!


KRAM


Lottis   


 
 
Ingen bild

Eva O

11 januari 2013 14:22

Jag tror på dig och önskar dig lycka till!!
Ta chansen nu och ställ alla frågor som går!!!
Du vet vart jag finns!!
Mängder av kramar!!

alskadelillavirvelvind

11 januari 2013 16:10

TACK !! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av alskadelillavirvelvind - 25 april 2013 16:31

Nu är jsg liksom redo att omfamna våren och sommaren !! * Fönster putsade * Gardiner så klart bytta * Fräscha sommarfärger * Idag har jag gått an med dammsugaren och skurmoppen * Vinterkläder och skor undanplockade * Kommit igång med träning...

Av alskadelillavirvelvind - 23 februari 2013 15:32

Jag vet att det var jättelängesen jag bloggade nu :( Tycker själv att det är himla trist, men dels har jag varit så sjuk och fick mindre trevligt hälsobesked och sen har jag ju så förbaskat ont i axeln, så att sitta så här och skriva längre stunder ä...

Av alskadelillavirvelvind - 17 januari 2013 22:31

Det var ett tag sen jag skrev nu...... Har varit så trött av rehabiliteringen, så jag har helt enkelt inte orkat.... Men jag vänjer mig väl ? ;)     Det största sveket, är när man sviker sig själv :(   Hur och när sviker man sig själv ? Fö...

Av alskadelillavirvelvind - 11 januari 2013 16:13


Tänkte bara förtydliga, för jag märker att jag varit lite otydlig i inläggen...... När jag skriver som rubrik " TEMA - *****", då är det inlägget kopplat till neurobloggarnas temaveckor..... Självklart lika bra ;) Och då kommer jag också hänvisa till...

Av alskadelillavirvelvind - 7 januari 2013 12:48

Jag har idag börjat en kurs- smärtrehabilitering :-) Det bästa förutom att lära sig leva med smärtan, är att återigen få möjligheten att vara social igen !! Wow, vilken känsla att få träffa lite nya människor, få prata om ditten och datten ...... ...

Skapa flashcards